Dissabte 21 d’octubre ens va venir a veure el Pare Rafael Sabé, sacerdot salesià missioner de Santa  Maria de Palautordera que ja porta 31 anys a l’Àfrica Subsahariana (14 anys a Costa d’Ivori (1992-2006), 6 anys al Togo (2006-2012) i 11 anys a Guinea Conakry (2012 fins ara)).

Actualment és director d’un col·legi a la missió salesiana de Saint Alexis-Siguiri on hi ha les especialitats de formació professional amb les branques de secretariat, mecànica de vehicles, fusteria, informàtica, soldadura, electricitat i carpinteria metàl·lica. Va començar l’escola amb 300 alumnes i actualment n’hi ha 3.500. És l’església més gran de la província de Kankan, que és la segona ciutat més gran del país.

En aquest col·legi es fa una obra educativa al servei dels nens i joves pobres dels pobles de la zona, de forma que troben una professió al seu país o a altres països africans del voltant, donant-los una esperança per la seva vida.

Podeu mirar un vídeo en el que es veu l’activitat parroquial del Pare Rafael:
https://www.youtube.com/watch?v=74-5ja4fSw0

La missió salesiana està dins un context islàmic on la població cristiana és minoritària.

A la nostra seu, el Pare Rafael, ens va fer una Missa en la que ens va anar explicant alguns dels significats de la litúrgia, molt interessants. En la homilia ens va explicar molt bé la pregunta trampa dels fariseus sobre si s’han de pagar impostos al César, considerat un déu. Ens va dir que Jesús se situa per damunt de la polèmica i ens ensenya que també tenim obligacions aquí a la terra.

Ens va explicar també coses que li han passat durant aquest anys de missioner (algunes de molt perilloses), i les que passen en el país en que ara està i les penúries que han de passar les persones que volen emigrar.

Sentir-lo parlar donaven ganes de ser com ell, ja que es notava una confiança enorme amb la providència del Senyor.

Com cada vegada, una persona de la nostra comunitat va portar un pastís de taronja molt bo, amb el qual vam celebrar la seva visita.

Al final de la trobada se li va fer un donatiu pel seu col·legi, recollit aquella mateixa tarda, de part de tots els assistents.

Desitgem de tor cor que el Senyor et protegeixi en un país difícil i perillós i que ens puguem tornar a veure ben aviat.

Testimoni d’una jove assistent a la visita que ens va fer el mossèn:

“Hemos de dar gracias por la visita de Rafael Sabé . Testimonio vivo que nos recuerda el poder de la oración y como obra el Espíritu Santo en nuestras vidas.”

LBL

Visita del P. Rafel Sabé SDB – octubre 2023
Comparteix aquesta noticia