Camí de Sant Ignasi 2023 (del 12 fins el 15 d’octubre)

Aquesta vegada vàrem fer dues etapes i ens vam hostatjar a un hotel de Logroño i anàrem 27 persones, entre elles el nostre estimat Padre José María.

El nostre organitzador ja havia enviat una guia de tot el pla pels tots els dies i se’ns va enviar unes indicacions per pregar durant el camí.

Dijous 12.10.2023

 Vam sortir el dia 12 cadascú des de casa seva pel matí, per sortir per la tarda per la ciutat de Logroño i visitar la Catedral (Concatedral de Santa María de la Redonda), on vam poder veure un quadre de Miguel Ángel al deambulatori de l’edifici. També vàrem anar a l’església de Sant Bartolomé, on feien una exposició al Santíssim molt pietosa. El sopar va ser lliure tots els dies per fer unes tapes o un gelat.

 Divendres 13.10.2023; Alcanadre – Agoncillo de 18 quilòmetres

Vam esmorzar i tot seguit vam resar els Laudes, vam fer l’aproximació a l’inici de la caminada i vam començar a caminar des de l’estació d’Alcanadre. Abans de sortir vam fer estiraments. Vàrem passar per vinyes (estem a La Rioja), pel costat del riu Ebre i per un penya-segat amb voltors.

Ens va fer un dia seré amb una temperatura moderada. A les hores  convingudes vam resar el Rosari i l’Àngelus.

 Vam passar pel poblet d’Arrúbal i ja de seguida arribàrem a Agoncillo on vam fer estiraments, esperant a que els cotxes ens vinguessin a buscar, per anar a dinar al mateix poble.

Desprès vam tornar a l’hotel i una vegada descansats una mica vam fer missa i a sopar per la ciutat del vi. Plaça de l’Espolón, els ponts de pedra i ferro per atravessar el diu Ebre, així com el casc antic passejant pel carrer Portales i Ruavieja.

Dissabte 14.10.2023; Logroño – Fuenmayor de 17 quilòmetres

Desprès d’esmorzar, els Laudes i des de l’hotel vam començar la caminada per la ciutat de Logroño fins arribar al parc de la Grajera i la Barranca.

Tots anàvem caminat excepte dues persones que anaven en bici. Unes persones van fer de cotxe escombra que aquest any sí que es va necessitar.

El camí era com sempre molt planer, de terra alternant amb una mica d’asfalt. Cada dia vam resar l’Àngelus.

Vam passar per camps de vinyes de Rioja fins arribar a Navarrete, per dirigir-nos fins a Fuenmayor. Després amb cotxes vam anar a dinar a Eltziego, ja al País Basc, Àlava, on els amfitrions de la sortida, ens van obsequiar amb vi de la Rioja.

Desprès de dinar vam anar a veure l’edifici de les Bodegas Marqués de Riscal.

Desprès cap a l’hotel, missa i tot seguit a sopar per la ciutat de la capital de la Rioja.

Diumenge 15.10.2023

Es va fer missa de diumenge abans de sortir i cadascú va anar fent camí cap a casa, esperant no tenir molta caravana de vehicles ja que era un pont llarg.

Testimoni d’una pelegrina que va fer aquestes dues etapes del camí de Sant Ignasi:

”A part de passar-m’ho molt bé, espiritualment va ser molt profitós i va cohesionar la fraternitat entre nosaltres.”

LSP

Camí de Sant Ignasi 2023
Comparteix aquesta noticia