Durant el pont del 23 al 25 de setembre vàrem anar a veure a la Dolors López en l’any del nostre centenari, que és religiosa Clarissa del monestir de l’Assumpció de Castil de Lences a la província de Burgos.

Són monges de clausura i a banda fan treballs de brodat en or (ho fèien els àrabs i elles ho han mantingut fins ara). També fan medallons en or de la forma que van idear els monjos de Guadalupe en el segle XVI, o la forma de brodar sobre malla i puntilla.

Si voleu veure un vídeo del poble i del convent us recordarà una mica la visita:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cYAuay5r_FM

Ja fa més de 17 anys que la “Doloretes” va entrar per fer el postulantat (el 31 de juliol de 2005) i ha anat fent tots els processos per finalment fer la Professió solemne o definitiva i imposició de l’anell (el 29 d’abril de 2012).

Vàrem anar un total de 18 persones de l’Obra d’Exercicis Parroquials. Vam arribar entre divendres i dissabte i vàrem marxar entre diumenge i dilluns.

Ens vam allotjar a l’hostatgeria del monestir on també vàrem fer tots els àpats, que per cert varen ser boníssims amb una cuina casolana de bastants productes locals, dels que recordarem especialment el tomàquet i la compota de poma.

Durant la nostra estada vàrem participar de tots els oficis religiosos del monestir (laudes, missa i vespres), i només vàrem poder fer una escapadeta al poble del costat (Lences).

En la tarda de dissabte vam poder parlar amb la “Doloretes” i passar unes fotos del seu postulantat.

Diumenge a la tarda l’abadessa, M. Petri i Sor “Doloretes” ens van ensenyar part de l’interior del monestir. Va ser una visita molt emotiva i interessant, en la que ens van ensenyar també el seu meravellós taller de brodat.

Dilluns abans de marxar vam obsequiar a la comunitat de monges, per agraïr el seu acolliment. Elles també ens van obsequiar amb unes gal·letes de te i melmelades casolanes. Ens ho hem passat molt bé i esperem tornar ben aviat!!!!!

Testimoni d’un dels assistents:

“Aquests dies que vàrem passar a Castil de Lences van ser uns dies molt especials, sobretot pel nostre centenari i la relació que tenim amb aquest monestir on hi ha la nostra amiga Sor Dolors. Ens vam sentir molt ben acollits i cuidats per tota la comunitat Clarissa. Tindrem un molt bon record per temps.”

FPA

Visita a la clarissa Sor “Doloretes” – Castil de Lences 2023
Comparteix aquesta noticia