De divendres 8 fins diumenge 10 de setembre es va fer el recés del centenari de l’Obra d’Exercicis Parroquials a la Casa d’espiritualitat Betània a Cornellà.

En el recés hi van participar 23 persones i a la Missa del diumenge es van afegir 3 persones més. El recés es va desenvolupar en silenci, per poder concentrar-nos millor i reflexionar amb més pau i intensitat.

Es va recordar que divendres 8 de setembre se celebrava la Solemnitat de la Nativitat de la Mare de Déu, i sobre el SÍ tant transcendental que ens va donar l’oportunitat a tota la humanitat de poder ser salvats pel Senyor.

En les plàtiques es van desenvolupar d’una forma molt exhaustiva diferents aspectes com el de la Mare de Déu i la nostra santificació, la vida sobrenatural, el sagrament de la reconciliació, les virtuts teologals i morals, la lluita per millorar els nostres aspectes negatius i la vida d’oració entre d’altres. Desprès de cada plàtica es deixava temps de meditació personal de poc més d’una hora.


Es va seguir la litúrgia de les hores, vam celebrar la Santa Missa diària, es va poder rebre el sagrament de la reconciliació i vam fer l’exposició al Santíssim, així com el rosari.

Els àpats van ser en silenci escoltant música clàssica religiosa i als matins sonava el mateix tipus de música religiosa per avisar de l’inici de les activitats.

Abans del dinar de diumenge es va fer una posada en comú sobre com havia anat el recés.

En la Missa de diumenge es va fer record i agraïment a totes les persones (presidents, consiliaris, directors, mossens, frares, col·laboradors/es, juntes i membres militants) que han col·laborat en impulsar i mantenir l’Obra durant aquests cent anys i així poder seguir amb la tasca evangelitzadora encomanada en els nostres estatuts. També es va recordar a tots els difunts membres de l’Obra.

Declaracions d’un assistent:

“Les xerrades em van ajudar a recordar i comprendre millor els fonaments essencials per centrar la meva vida espiritual, aprofitant l’oportunitat d’aquest inici de curs 2023-24. La seva manera de presentar i tractar els diferents punts va fer que el temps passes volant. Els moments d’adoració van ser oportunitats per dedicar temps al Senyor en acció de gràcies i oferiment del pla de vida espiritual renovat per aquest nou curs. En resum, una “bona càrrega de bateries” per continuar endavant i en comunitat.”

Crònica recés OEP setembre 2023 – Casa E. Betània
Comparteix aquesta noticia