En aquesta página trobareu altres activitats que no figuren en altres punts d’aquesta web. Es tracten d’activitats vinculades a voluntariat, a esbarjo i en general tot allò que no es pot clasificar dins de Exercicis, Pregària o Formació.

Calendari del curs

Comparteix aquesta noticia

Camí de Sant Ignasi 2023

Camí de Sant Ignasi 2023 (del 12 fins el 15 d’octubre)

Aquesta vegada vàrem fer dues etapes i ens vam hostatjar a un hotel de Logroño i anàrem 27 persones, entre elles el nostre estimat Padre José María.

El nostre organitzador ja havia enviat una guia de tot el pla pels tots els dies i se’ns va enviar unes indicacions per pregar durant el camí.
Llegir més

Comparteix aquesta noticia

Visita del P. Rafel Sabé SDB – octubre 2023

Dissabte 21 d’octubre ens va venir a veure el Pare Rafael Sabé, sacerdot salesià missioner de Santa  Maria de Palautordera que ja porta 31 anys a l’Àfrica Subsahariana (14 anys a Costa d’Ivori (1992-2006), 6 anys al Togo (2006-2012) i 11 anys a Guinea Conakry (2012 fins ara)).

Actualment és director d’un col·legi a la missió salesiana de Saint Alexis-Siguiri on hi ha les especialitats de formació professional amb les branques de secretariat, mecànica de vehicles, fusteria, informàtica, soldadura, electricitat i carpinteria metàl·lica. Va començar l’escola amb 300 alumnes i actualment n’hi ha 3.500. És l’església més gran de la província de Kankan, que és la segona ciutat més gran del país.
Llegir més

Comparteix aquesta noticia

Visita a la clarissa Sor “Doloretes” – Castil de Lences 2023

Durant el pont del 23 al 25 de setembre vàrem anar a veure a la Dolors López en l’any del nostre centenari, que és religiosa Clarissa del monestir de l’Assumpció de Castil de Lences a la província de Burgos.

Són monges de clausura i a banda fan treballs de brodat en or (ho fèien els àrabs i elles ho han mantingut fins ara). També fan medallons en or de la forma que van idear els monjos de Guadalupe en el segle XVI, o la forma de brodar sobre malla i puntilla.

Si voleu veure un vídeo del poble i del convent us recordarà una mica la visita:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cYAuay5r_FM

Ja fa més de 17 anys que la “Doloretes” va entrar per fer el postulantat (el 31 de juliol de 2005) i ha anat fent tots els processos per finalment fer la Professió solemne o definitiva i imposició de l’anell (el 29 d’abril de 2012).

Vàrem anar un total de 18 persones de l’Obra d’Exercicis Parroquials. Vam arribar entre divendres i dissabte i vàrem marxar entre diumenge i dilluns.
Llegir més

Comparteix aquesta noticia

Sortida fi de curs OEP – 18 juny 2022

Ordre de la jornada:          

10:30     Ens trobem al Monestir de de Sta. M. de l’Estany

11:00     Celebració de la Missa al Monestir

12:00    Visita al claustre i anada cap a Castellterçol

13:30     Dinar a Can Toti i Xavier

18:00     Visita guiada a La Cova de Sant Ignasi (Manresa) com acte de l’any de St. Ignasi (màxim 40 persones)

19:00     Fi de la trobada

 

Necessitem ens digueu, quan abans millor, qui vindrà:  

– per logística del dinar (ens el prepara la Toti i en Xavier!), i també

– per tal de saber quants serem a la visita guiada a La Cova

 

Comparteix aquesta noticia

Crònica del Camí de Sant Ignasi 2021

Desprès de no haver pogut fer l’any passat la caminada degut al Coronavirus, ja teníem moltes ganes de continuar el camí.

Aquesta vegada hem fet les etapes 14 i 15, ens queden només 12 (uns 250 quilòmetres).

29.10.2021  Dijous 31 d’octubre a la nit ja van sortir de Barcelona la majoria de pelegrins, que van fer nit a un hotel de Tudela.

Llegir més

 

Comparteix aquesta noticia

Visita P. Rafel Sabé SDB

16/10/2021

Com cada any ens va tornar a visitar el Pare Rafel Sabé, salesià missioner a l’Àfrica, des de fa 28 anys.
Actualment està a Kankan on es va fundar una escola mixta on es dona formació a adolescents i joves més vulnerables sobre mecànica general, mecànica d’automòbil i carpintería, amb la intenció de proporcionar un futur professional als joves.
Kankan és una ciutat d’unes 190.000 persones, disposa d’un aeroport regional, una reconeguda universitat i un petit port fluvial, ja que passa el riu Milo.

Llegir més…

 

Comparteix aquesta noticia

Festa de la Residència Mare Caterina de Barcelona

15.06.2019

Dissabte 15 de juny a la tarda, una representació de l’O.E.P. va acompanyar la festa de l’assemblea local de La Família Josefina a la residència Mare Caterina de les Germanes Josefines de la Caritat de Barcelona, de l’avinguda de la Riera de Cassoles…

Llegir més

Comparteix aquesta noticia

Trobada amb el cardenal Omella a l’OEP

23.02.2019

Dissabte 23 de febrer a la tarda va venir a visitar-nos l’arquebisbe de Barcelona Sr. Joan Josep Omella. 

El cardenal va arribar a la seu de l’O.E.P. al voltant de les 19h, acompanyat pel seu secretari Mn. Marc Labori . El vàrem rebre al voltant d’uns 60 membres de l’Obra d’Exercicis, inclòs el nostre consiliari el Dr. Ramón Corts…

Llegir més    

Comparteix aquesta noticia

Trobada de l’OEP amb el nostre Cardenal Juan José Omella

Aquest mes de març uns quants membres de la junta de l’OEP van visitar el nostre Arquebisbe per tal d’avançar en el servei que l’OEP presta a la nostra diòcesi. La seva cordialitat ens ajuda molt en la nostra tasca eclesial.

Mons. Omella va insistir en la importància del paper dels laics dins l’Església, on el més important per evangelitzar és la vivència de fe i no tant els coneixements. També es va veure com els recessos i Exercicis Espirituals ens poden ajudar a trobar-nos amb l’amor de Déu que tot ho transforma.

Preguem per ell i per la seva tasca dins la nostra Església.

Comparteix aquesta noticia

 

Comparteix aquesta noticia