De divendres 10 fins dissabte 11 de març es va fer el recés inter-parroquial de Quaresma amb el títol “L’alegria de ser cristians” a la casa Sagrada Família de Vallvidrera.

Va ser dirigit pel nostre bisbe auxiliar de Barcelona Mons Sergi Gordo i el fil conductor del recés va ser la transmissió d`aquesta alegria de ser cristians als altres, obrint-nos al pròxim.

Un recés que forma part de la commemoració dels 100 anys des de la primera tanda d’Exercicis de l’Obra d’Exercicis Parroquials (Cervera febrer 1923)

Es va omplir totalment la casa amb la participació de 30 persones, de persones de diferentes parroquies. El recés es va desenvolupar en silenci, per poder reflexionar amb més intensitat.

L’acollida es va fer a partir de les 18h. A les 19h vam fer la Missa del dia. A continuació el bisbe Sergi va ser presentat pel president de l’O.E.P., recordant l’esmentat centenari de la nostra Obra d’Exercicis i el bisbe va explicar com es desenvoluparia el recés en quant a contingut i en quant a forma i horaris.

Tot seguit es va fer la primera xerrada que va durar uns ¾ d’hora, en el que el bisbe ens va fer reflexionar sobre la santedat. En cada una de les xerrades el bisbe ens donà copia del que estava parlant per ajudar a les meditacions posteriors i ens va explicar vivències i anècdotes personals molt il·lustratives que van fer molt amenes les xerrades.

Al voltant de les 20h30’ vam sopar en silenci escoltant música sacra. Després es va fer la segona xerrada en la que se’ns va donar pautes per a l’oració. A continuació vàrem fer una adoració al Santíssim fins quasi a mitja nit.

L’endemà se’ns va despertar amb música religiosa a les vuit i a dos quarts de nou vam fer els Laudes i seguidament l’esmorzar, seguit d’una tercera xerrada, per després deixar un temps de meditació personal de poc més d’una hora ja que a les 12h vam resar l’Àngelus abans de fer la quarta xerrada, continuada per un altre temps de reflexió personal en silenci.

Durant tot el temps del recés va haver-hi possibilitat de confessar-se, i el bisbe va tenir molta feina en aquest aspecte.

Cap a les 14h vam anar a dinar, on ja es va poder parlar durant l’àpat i no es va desaprofitar. El bisbe es va passar per totes les taules per poder parlar personalment amb tothom un momentet.

 

Tot seguit vam tenir una estona de meditació personal-descans, per acabar amb la cinquena i darrera xerrada i cloenda del recés i posada en comú, amb molta alegria i fraternitat entre els assistents sentint-nos veritable comunitat cristiana.

Res millor que acabar, al voltant de les 17h, celebrant la Santa Missa de diumenge, amb un recolliment especial, acompanyat per cants de dos joves amb guitarra que van embellir encara més la cerimònia, que ens va portar a acomiadar-nos tots fins a una altra ocasió, agraint força l’acompanyament privilegiat que vam tenir del bisbe auxiliar Sergi Gordo.

Declaracions d’una assistent:

“Va ser un recés molt enriquidor, ja que el bisbe amb les xerrades i les seves anècdotes va ser encisador, agradable, planer i profund. I com que ens va demanar que ens encomanéssim entre nosaltres, això va crear  un sentiment de confiança de veritable comunitat cristiana, que encara que veníem de diferents llocs i molts no ens coneixíem. En la posada en comú es va notar que hi havia hagut la confiança de “tercer nivell, com la que tens quan vas a una casa i tens la llibertat d’obrir la nevera (et sens com a casa).”

Documents de les xerrades:

Crònica del recés Quaresma 2023 – Mons. Sergi Gordo
Comparteix aquesta noticia