Només hi ha una forma d’experimentar-ho:  anant-hi. Perquè els Exercicis Espirituals o el recessos ens ofereixen una vivència difícil d’explicar, una trobada amb la persona de Jesús, en silenci, allunyats del dia a dia que ens dispersa i ens dificulta créixer com a persones.

Siguem grans o joves, tots tenim necessitat de respostes, de trencar amb la nostra rutina. Els Exercicis i recessos són una activitat de plena actualitat, capaç de donar-nos-les. Molt útils en un món que busca espiritualitat, però que està tan mancat de silenci i reflexió personal. Ens ajuden a descobrir el que Déu espera de nosaltres, el veritable sentit de la vida, per així poder ser més feliços.

La metodologia de sant Ignasi i la seva lucidesa en temes com el “discerniment” sobre la forma correcta d’actuar, converteixen els Exercicis no només en una font de pietat sinó també en una activitat eminentment pràctica, que ens aporta força i alegria d’esperit per a superar les dificultats de la vida, i per trobar-nos amb els altres.

Però segueixin o no la metodologia de sant Ignasi, siguin d’un cap de setmana o més llargs, són sempre una trobada personal amb el Senyor i font de renovació interior. Una de les poques coses que tenen la capacitat de sorprendre’ns i de fer-nos canviar, sigui quin sigui el nostre nivell de fe, perquè Déu és capaç d’arribar al cor de tothom.

Només cal silencisinceritat amb un mateix evitant qualsevol prejudici, i inquietud per la recerca de la pau interior i de les raons de la nostra existència. Els Exercicis s’adapten a cadascun de nosaltres, per a orientar les nostres vides cap a la transcendència, sempre respectant la nostra llibertat.

Anima’t a practicar-los!  Et sorprendran!

L’encontre amb tu mateix i amb el Senyor
Comparteix aquesta noticia