Què tenen d’especial? Només hi ha una manera de saber-ho: practicar-los.

Els exercicis espirituals ens ofereixen però una vivència difícil d’explicar, en silenci, allunyats d’un dia a dia que ens dispersa i ens dificulta créixer com a persones.una trobada amb la persona de Jesús,

Tots, adults o joves, tenim necessitat de respostes. Els exercicis són una activitat de plena actualitat. Molt útils en el món d’avui, que anhela espiritualitat, i està tan necessitat del silenci i reflexió personal.

Ens ajuden a descobrir el que Déu espera de nosaltres, el veritable sentit de la vida, per així poder ser més feliços.

D’altra banda, la metodologia de sant Ignasi i la seva lucidesa en temes com el “discerniment” sobre la forma correcta d’actuar, converteixen els Exercicis no només en una font de pietat sinó també en una activitat eminentment pràctica, que ens aporta força i alegria de esperit per superar las dificultats de la vida, i sobre tot per trobar-nos amb els altres.

Els Exercicis. Papa Francesc

Segueixin o no la metodologia de sant Ignasi, durin un cap de setmana o més, els Exercicis són sempre una trobada amb el Senyor i una font de renovació interior. És una de les poques coses que té la capacitat de sorprendre’ns i de fer-nos canviar, sigui quin sigui el nostre nivell de fe, perquè Déu és capaç d’arrivar a la consciència de tothom. Només cal sinceritat amb un mateix, i certa inquietud per la recerca de la pau interior, de la veritat i de les raons de la nostra existència.

Els exercicis s’adapten a cadascun de nosaltres, per remoure les nostres consciències cap al transcendent, Déu, però sempre respectant la llibertat i les característiques de cada persona. Anima’t a practicar-los!  Et sorprendran!.


Exercicis de l’OEP

Es realitzen sempre amb col·laboració i/o oberts a totes les parròquies, ja que elles són la raó de l’OEP. Busquen facilitar al rector el seu oferiment als seus feligresos, ja que de vegades els pot resultar difícil organitzar una tanda per la seva parròquia en determinades dates, o per manca de quòrum suficient, per diferent durada…

Així la predicació en les últimes tandes d’exercicis de l’OEP hagi estat dirigida per rectors o sacerdots de diverses parròquies catalanes.

Es busca adaptar-los a les exigències del món actual, (caps de setmana, exercicis en la vida ordinària, …), per tal de facilitar la seva pràctica per tot tipus de persones.

El per què dels exercicis espirituals
Comparteix aquesta noticia