Crònica del recés – Seguint les petjades de Sant Pau

9-10 novembre 2018

Divendres 9 i dissabte 10 de novembre, es va celebrar el recés interparroquial d’Advent 2018 al casal Bellesguard, de l’antic monestir de les monges contemplatives de Sant Jerònim de Barcelona, a peu de la Serra de Collserola.

El recés el va dirigir mossèn Bruno Bérchez (actual delegat diocesà de Joventut i Pastoral Universitària de Barcelona, i professor de la Facultat de Teologia de Catalunya).

Hi van participar 22 joves i va estar recolzat per quatre membres voluntaris de l’Obra d’Exercicis Parroquials.

Les característiques i la ubicació de la casa van facilitar l’aïllament, l’apropament a la natura, el recolliment, el silenci, la reflexió personal i la pregària.

Es va fer en silenci, ja que propicia molt l’encontre amb el Senyor. El soroll de la vida de cada dia, no afavoreix la concentració ni el poder pensar amb profunditat.

Es va començar divendres a les 20h amb el sopar i es va acabar dissabte a les 18h desprès de la Missa.

Les xerrades estaven basades en les cartes apostòliques de Sant Pau (perseguidor dels cristians, que en sentir la veu de nostre Senyor Jesucrist es va convertir al cristianisme).

Es va repartir un dossier que contenia l’organització del recés, els viatges de Sant Pau, el Laudes, les lectures de la Missa i una guia de les xerrades amb propostes de lectura de parts de les Cartes de l’apòstol, amb preguntes i algun exercici per ajudar als joves a la reflexió espiritual.

Desprès de la missa es va fer l’exposició al Santíssim a l’oratori, guiada amb reflexions del mossèn, amb una dinàmica en parelles i cançons de lloança a Déu.

El dia següent es va començar amb el Laudes a les 9h a l’oratori.

Les xerrades es van fer a la sala de reunions.

Després de cada xerrada es va deixar un temps per la pregària o reflexió personal.

Desprès de dinar es va fer una posada en comú de com li havia anat a cadascú el recés.

Les activitats van finalitzar dissabte amb la Santa Missa de diumenge en la que es va participar amb molta devoció.

Finalment i abans del comiat es va demanar a cada participant que valorés el recés, mitjançant una enquesta, de la que hem obtingut una puntuació molt positiva.

Desitgem que aquest recés hagi donat fruits espirituals abundosos, sobretot per a qui ho necessités més i per a que siguin més bons testimonis de Crist a la seva vida diària.

Esperem que el proper recés, que ja estem preparant per la Quaresma 2019, tingui tant o més èxit que aquest.

Testimoni d’un jove que va assistir al recés:

Ha anat molt bé poder tenir aquesta petita aturada en la meva vida diària, amb un sol objectiu: aprofundir en el coneixement de Jesús a través de Sant Pau. Les xerrades no han sigut les que escolto sempre. Mossèn Bruno ens ho ha explicat molt bé. Les xerrades i reflexions m’han ajudat a descobrir que Sant Pau no és un rotllo, que s’assembla molt a nosaltres. Que quan estem allunyats, Jesús ve a buscar-nos i ens diu: estic aquí per ajudar-te. I és molt maco veure que hi ha més joves que volen invertir un cap de setmana en conèixer més al Senyor.

Crònica del recés – Seguint les petjades de Sant Pau
Comparteix aquesta noticia