Diumenge 14 d’abril de 2018, varem anar a fer una peregrinació i visita cultural a la població d’ El Masroig, com record del nostre estimat Pare Josep Solé-Assens, en els seu 10è aniversari del seu traspàs a la vida eterna.

El nom del poble ve d’un mas, les pedres del qual, o la terra on s’assentava, eren de color roig. A l’època del Pare Solé, aquest poble tenia 1.000 habitants i ara en té 500. Ja hem visitat dues vegades més aquest poble. Una vegada amb el Pare mateix.

A primera hora del matí vàrem quedar a la plaça on hi ha les cooperatives agrícoles del poble. Allà alguns vam comprar productes locals (vi, olives, oli i fruits secs). Ens va fer l’honor d’acompanyar-nos a la sortida el nostre estimat Padre José María.

Quan vam estar tots, va arribar el Sr. Bienvenido (un parent del Pare Solé) i la seva dona), que ens van acompanyar pel poble a visitar els llocs més emblemàtics i les cases que tenien a veure amb la vida del Pare Solé.

Vam veure la casa del carrer major on va néixer el Pare, la casa de la mare del Pare i la casa del Bienvenido on el Pare Solé passava molts estius, quan tornava al poble. També vàrem veure part de la muralla del poble que quedava integrada a algunes cases.

Després, uns amb cotxe i la majoria caminant, varem fer una peregrinació de 2’5 quilòmetres, a l’ermita de Les Pinyeres, des d’on vàrem poder veure el Siurana, on el Pare Solé anava a banyar-se i pescar moltes vegades durant la seva infantesa. Antigament, Les Pinyeres era un poble que va desaparèixer, però va quedar l’església com a testimoni.

Sota un cobert, i gràcies a unes taules que van portar els nostres amfitrions, vàrem poder posar el dinar que portàvem entre tots i a continuació vam  compartir tot el que s’havia portat.

Gràcies a la generositat d’un membre de l’O.E.P., vàrem poder gaudir, mentre menjàvem, de 9 dibuixos originals (escenes del naixement de Jesús, adoració de pastors i el Reis Mags) que havia dibuixat el Pare Solé.

Al final del dinar, es va lliurar un escrit d’agraïment amb una foto del Pare Solé i uns obsequis gastronòmics, al matrimoni que ens va fer d’amfitrió durant tota la nostra la jornada.

Desprès vam recollir les taules i tornàrem al poble on vam celebrar una missa oficiada pel nostre estimat Padre José María a l’església de l’apòstol Sant Bartomeu (patró dels pelleters i dels oficis relacionats amb el treball de la pell, ja que va ser màrtir, escorxat viu i finalment decapitat).

Abans de marxar ens vam fer una foto de grup a les escales de l’església neoclàssica del poble.

Sortida 10è aniversari de la mort del P. Solé-Assens