10-12 de maig 2019

El segon cap de setmana de maig un grup de 13 membres de l’O.E.P. acompanyats pel nostre estimat Pare José María, van anar a fer un pelegrinatge al santuari de Lourdes, als Alts pirineus.

Divendres: es va sortir de Barcelona amb cotxes, a diferents hores segons permetia l’horari laboral de cadascú. Es va anar arribant a l’Hôtel Saint Etienne, des de mitja tarda fins ben entrada la nit, on es va rebre cada cotxe amb gran il·lusió per poder compartir aquesta sortida espiritual. Per cert, ens va caure un aiguat impressionant!

Es va fer un sopar fred i tot seguit tothom va anar a dormir per descansar del llarg viatge.

Dissabte: uns quants van anar molt d’hora per a ser banyats a les piscines, però van haver de desistir per la llarga cua que hi havia. Es va esmorzar a les 9h i a continuació es va assistir a una missa celebrada per Pare José María que es va fer a una capella lateral de la basílica. La missa va ser molt íntima, ja que només varem assistir nosaltres, i també va ser molt sentida i molt emotiva.

Desprès cadascú va fer l’activitat que li semblava millor, com visitar la gruta, visitar la capella del Santíssim, beure de les fonts o rentar-se, posar una espelma o passejar pels voltants del santuari. El dinar es va fer al mateix hotel.

A la tarda uns van anar a les piscines, altres van gaudir del santuari i fins i tot es va poder passejar pel poble de Lourdes. Es va assistir a la processó d’adoració (dels malalts). El sopar es va fer a l’hotel i a la nit es va assistir a la processó mariana (de les torxes). Alguns abans d’anar a dormir van fer una visita a la gruta.

Diumenge: a les 9h esmorzar i a continuació assistència a la Missa internacional on el Pare José María va concelebrar. En la missa es va donar la benvinguda als membres de l’O.E.P. Com a continuació de la missa vam anar els fidels i els capellans concelebrants, en processó fins a la gruta.

Seguidament es van fer les maletes, per marxar de Lourdes abans de dinar. Es va fer una parada al bonic poble de Bielsa, on es va fer el dinar de comiat, ja que desprès cadascú va arribar al seu ritme, fins a casa.

Donem gràcies al Senyor per haver-nos permès compartir aquest pelegrinatge, que segur ha donat abundosos fruits espirituals per tota l’Obra, gràcies a les pregàries dels pelegrins.

Declaracions d’un membre de l’O.E.P.: vaig tenir una vivència espiritual molt forta, sobretot per l’ambient de recolliment del lloc i de les persones del l´O.E.P. que van fer la pelegrinació. Recordes una altra vegada que no estem sols, ja que veus persones de tots els països, races i classes socials que venen a venerar a la Mare de Déu.

Vaig tenir una experiència molt intensa a les piscines, va ser molt emocionant, pel tracte que vaig rebre de les voluntàries. Eren molt afectuoses i delicades, i van estar resant en tot moment, amb molta profunditat espiritual. No necessitava una curació física. Vaig demanar per la curació de la meva ànima. Com deia el pare Josep Solé-Assens “Doneu-me un cor bo i el do de la saviesa”.

Es va fer un silenci impressionant abans de rebre la benedicció dels malalts en la processó del santíssim. També molt sentida la processó de les torxes. No hi ha paraules per descriure el que vaig sentir durant aquests dies.

Recomano que ningú deixi d’anar a Lourdes.

Romiatge a Lourdes (FRA)